De huid en niet de lever is het grootste orgaan van ons lichaam.

Onze huid weegt in totaal bij volwassenen ongeveer 12 kilo.

Elke minuut worden er 50.000 oude huidcellen afgestoten.

Oogleden zijn de dunste stukjes huid en de voet zolen zijn het dikst.

Op een warme en vochtige dag kan je lichaam tot 11 liter zweet produceren per 24 uur.

Onze huid doet meer dan het bijeen houden van ons lichaam. Huid scheidt ook vele stoffen uit die bacteriën doden die niet in ons lichaam thuishoren.

 


Om je huid fris en gezond te houden, is het belangrijk om hem elke avond goed te reinigen. Zeep is daarvoor niet geschikt, deze tast het beschermde talglaagje aan.

Was uw gezicht liever met een Face Wash  of met een reinigende Milk. Sluit de behandeling altijd af met een Lotion( deze zorgt voor een betere opname van uw nachtcrème). Vergeet bij het reinigen niet uw hals en decolleté.

Stel uw gezicht niet teveel bloot aan UV- straling. Gebruik daarom, óók als de zon niet schijnt, een dagcrème met UV filter. UV – straling komt namelijk gewoon door het wolkendek heen.

 


 

Zet uw centrale verwarming niet te hoog, uw huid wordt er droog en schilferig van. Als u bakjes met water op de radiatoren zet, wordt door het verdampen de lucht minder droog.

Lichaamsbeweging in de buitenlucht zorgt voor een goede doorbloeding van uw huid en dus voor een frisse teint.

Stress is funest voor uw huid. Zorg voor voldoende ontspanning (neem eens de Wellness Behandeling voor meer ontspanning ).

In uw slaap ’s nachts wordt er door uw huid volop gewerkt om te herstellen en nieuwe krachten op te doen.

Drink voor een mooie huid twee liter water of kruidenthee per dag. Vermijd koffie en alcohol.

 


Uw huid in de zon, smeer niet te zuinig een witte laag is natuurlijk niet mooi maar te dun opgebracht werkt de factor niet optimaal. Zonnebrandcrèmes kunt uw bewaren, maar na ongeveer een jaar neemt de factor af.

Door uw huid te schrubben verdwijnt uw zomer kleurtje niet. Vaak wordt gedacht dat bij het schrubben het mooie bruine eraf gaat. Uw huid kleurt bruin door de aanmaak van melanine. De melanine vormt een beschermlaagje zodat UV- straling het DNA van de cel niet kan beschadigen. Het kleurtje komt dus van binnenuit en is echt niet van de huid af te poetsen…

 


 

Gebruik uw oogcrème ook voor rondom uw lippen hier zit net als bij de ogen een kring spier, die rimpels kan veroorzaken.

Epileert u zelf uw wenkbrauw, epileer dan nooit aan de bovenkant haren weg!!!

Het uitknijpen van puistjes is niet verstandig. Als u wel een puist uitknijpt doet dit dan pas als hij helemaal rijp is ( zwart puntje). Was eerst uw huid met fash wash  en uw handen doe tissues om de vingers en druk en schut voorzichtig tot het knapt. Uitknijpen met de nagels kan littekens veroorzaken.