Haarweetjes en Haartips !!!

We hebben gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd. Een haar groeit 1 cm per maand.We verliezen ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag. Een haar leeft tussen de 2 en 7 jaar. Ons haar kent een groeifase(anagene fase) waarin het groeit, een overgangsfase(katagenee fase) waarin de groei vermindert en stopt, en een rustfase(telogene fase) waarin het haar uit de haarwortel wordt geduwd door een nieuw haartje.


Gespleten haarpunten zijn niet te repareren…

Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige dat helpt. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter…..
Dat komt door de invloed van de hoeveelheid (zon) licht en warmte, waardoor alle processen worden versneld, soms groeit het ’s zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo’n 2 á 3 centimeter per maand.

Je kunt gerust je haar verven tijdens de zwangerschap.
Er is vaak discussie over of het nu wel of niet slecht is om je haar in deze periode te kleuren. Het is zo dat geen enkele haarcosmeticabedrijf nog producten mag gebruiken die in je hoofdhuid kunnen trekken, dus is het niet gevaarlijk of nadelig voor het kindje. Een anti-roos shampoo vervaagt de geverfdehaarkleur.


Wanneer u statisch haar heeft doordat het kouder weer is.

Spray dan een klein beetje haarlak op uw haar. Uw haar wordt niet vet van vaak wassen. Wassen maakt uw haar juist schoner. Maar als uw uw hoofdhuid te hard masseert, een te scherpe shampoo of erg heet water gebruikt, kan dat de talgproductie wel stimuleren en dan wordt uw haar sneller vet.


Wanneer u uw haar zelf gaat föhnen,

kunt u beter eerst uw haar handdoekdroog maken voordat u er producten in doet. Doordat het haar nog te nat is verdunt het product en is minder stevig. U kunt droog haar iedere dag wassen, maar dan wel met een shampoo special voor “droog haar”

Ook chloor- en zeewater drogen uw haar uit. Spoel het haar na een duik in het zwembad of zee goed uit. Gebruik wel een shampoo die chloor uit uw haar haalt. Nat haar droogwrijven met een handdoek zorgt dat uw haar kan afbreken. Met een handdoek mag u hooguit zachtjes kneden. Om het drogen te versnellen kan u een handdoek om uw haar wikkelen, op deze manier wordt het vocht snel geabsorbeerd en droogt uw haar sneller. Shampooresten maken uw haar dof, snel vettig en moeilijk in model te brengen. Het is dus van uiterst belang dat uw haar goed wordt uitgespoeld. Het uitspoelen van het haar neemt de helft meer tijd in beslag dan het wassen ervan.Voor het uitspoelen gebruik het liefst lauwwarm water. Ga bij vet haar nooit bij het wassen met de vingers goed over de hoofdhuid, zo stimuleert u de talgklieren waardoor die weer actiever worden en meer talg gaan afscheiden.


Lang haar gaat vlug klitten en ook de haarpunten zijn heel broos.

Tijdens het wassen, zo weinig mogelijk het haar door elkaar heen wrijven dit voorkomt knopen en klitten. Na het wassen in handdoek droog haar het product, Calmara Haarhersteller  gebruiken in lengte en punt. Dit voedt uw haar tot de volgende wasbeurt. Kam uw haar rustig en begin onderaan bij de punten en eindig bovenaan.Vergeet niet de onderlagen in de nek.

Bij het föhnen van uw haar is het nodig om een versteviging te gebruiken. Ten eerste om uw kapsel mooi in model te houden, maar nog belangerijker om uw haar te beschermen tegen de hitte van de föhn.