De salon van Alette Woering-Liewes Beauty 4 All in Borger krijgt een nieuwe naam: Alette’s Salon! Voor uw voeten, gezicht en haar.

 

Het ondernemen zit al 17 jaar in het bloed van Alette Woering-Liewes. Ze is begonnen aan de Grote Brink in Borger met “Kapsalon Alette”. Hier heeft ze met heel veel plezier acht jaar het kappersvak uitgevoerd. “Maar toen stond ik op een keerpunt”, zegt Alette. “Mijn man is veel weg voor zijn werk en wij hadden inmiddels twee dochters gekregen. Dit is als perfectionist een slechte combinatie. Ik had het gevoel dat ik niet alles kon geven in de salon.” Toen heeft ze de salon na acht jaar verkocht.

Na een half jaar thuis te zijn begon het ondernemersbloed weer te borrelen. Overal waar ik pandjes leeg zag staan dacht ik: “daar kan ik wel wat mee”. Mijn man werd er gek van!!

De beste oplossing was om een salon aan huis te beginnen. Maar dan niet alleen in het kappersvak, Alette wilde meer. Één salon waar klanten voor zowel hun haar als ook hun voeten, gezicht en nagels terecht konden. Een totaalconcept waar klanten meerdere behandelingen in één keer konden doen. Was het nu een pedicurebehandeling en het haar kleuren of een schoonheidsbehandeling en nagels laten vijlen. Alles moest mogelijk zijn! En het belangrijkste: zodra de klant de salon binnen zou stappen zou hij/zij merken dat hij/zij de enige klant was waar de volledige aandacht naar toe ging. Tussentijds geen andere klanten, zelfs niet voor een haarkleur intrekken. Dat is belangrijk, volgens Alette, in deze hectische tijd. Aandacht voor de klant! Alles onder één dak door één en dezelfde persoon geholpen worden.

Dus ging Alette de schoolbanken weer in. Op dinsdag deed ze de pedicureopleiding in Emmen en op donderdag in Groningen voor de schoonheidsopleiding. Dat was behoorlijk pittig. Twee opleidingen tegelijk doen en ook nog twee kleine meisjes thuis. Maar na tweeënhalf jaar mocht Alette zich niet alleen kapster en nagelstyliste noemen, maar ook Gediplomeerde Pedicure en Gediplomeerde Schoonheidsspecialist. Naast het huis kwam de salon, genoemd Beauty 4 All. De 4 stond voor de 4 takken die ze aanbood: Kapsalon, Pedicuresalon, Schoonheidssalon en Nagelstudio.

En nu zijn we zeven jaar verder. En jawel het begon weer te borrelen bij Alette. Dit keer minder drastisch. De kunstnagels hoefde van haar niet meer. Die ruimte is nu gevuld met een koffiezetapparaat en een cadeauhoek. In de kerstvakantie heeft ze de salon helemaal veranderd van binnen en ging ze twijfelen over de salonnaam.

“Ik merkte dat toch veel mensen uit Borger en omstreken nog niet van mijn bestaan af wisten. Klanten die eerder bij mij in de kapsalon kwamen vroegen wat ik nu was gaan doen.
Dat kon natuurlijk niet”, lachte Alette. Vandaar de nieuwe salon naam: “Alette’s Salon”.
Inmiddels is er een nieuw logo gemaakt, staan de nieuwe borden alweer aan de straat, de nieuwe website is online gegaan en staat Alette te stralen in haar vernieuwde salon.

Op de vraag ‘hoeveel jaar het gaat duren voordat het weer gaat borrelen?’ zegt Alette: “Ik zit nog boordevol nieuwe ideeën met wat ik nog in mijn salon en daarbuiten wil uitvoeren. Hier haal ik zelf zoveel positieve energie uit en hoop dat over te kunnen brengen op mijn klanten.”

 

Alette’s Salon, Trechterbeker 10 Borger, 0599 481270, www.alettessalon.nl, info@alettessalon.nl